10 Salaisuutta, joita maalausammattilaiset eivät kerro sinulle

10 Salaisuutta, joita maalausammattilaiset eivät kerro sinulle

Ammattimaalarit saattavat saada työnsä näyttämään helpolta, mutta heidän ammattitaitonsa on muutakin kuin silmin nähtynä. Astley Painting & Fine Finishesin Matt Stanley on vuosien varrella kerännyt arsenaalin vinkkejä, temppuja ja näkemyksiä maalauksen tieteestä ja taiteesta. Nämä ammattisalaisuudet voivat muuttaa hyvän maalaustyön loistavaksi.

Tässä artikkelissa paljastamme 10 tärkeintä maalaussalaisuutta, jotka Stanley toivoisi jokaisen kodinomistajan tietävän. Nämä oivallukset kattavat koko maalausprosessin – alkuperäisestä värivalinnasta seinän esivalmisteluihin, sileän pinnan salaisuuteen ja siivoustemppuihin, jotka voivat pelastaa verhoilusi ja mielenterveytesi. Nämä vinkit lupaavat valaista, mitä ammattilaistason maalaustyö vaatii.

1. Testaa värejä ensin tilassasi.

Värivalinta on usein maalausprojektin jännittävin osa. Mutta se voi olla myös yksi hankalimmista. Vaikka väri saattaa näyttää täydelliseltä pienessä näytteessä kaupassa, se voi näyttää täysin erilaiselta, kun sitä käytetään koko huoneessa. "Aseta väri huoneeseen, jonka aiot maalata. Haluat varmistaa, että se sopii yhteen lattian, kaappien ja muiden pintojen kanssa, ennen kuin teet investoinnin", Stanley neuvoo.

Ota aikaa tarkkailla väriä tilassa, jonka aiot maalata, ja huomioi, miten se muuttuu eri valaistusolosuhteissa. Tämä vaihe voi pelastaa sinut investoimasta litroittain väriä, joka ei sovi tilaan niin hyvin kuin ajattelit.

2. Pintakäsittelyllä on merkitystä.

Maalipintojen osalta kodinomistajat kohtaavat monenlaisia vaihtoehtoja, eikä oikean valinnan tekeminen ole välttämättä intuitiivista. Stanley ehdottaa, että useimpien kodinomistajien tulisi valita munankuori- tai satiinimaali. Näissä valinnoissa esteettisyys ja käytännöllisyys ovat tasapainossa. Ne antavat seinille matalan kiiltävän pinnan, joka miellyttää silmää, ja tarjoavat samalla pinnan, joka on helpompi puhdistaa kuin mattapintaiset pinnoitteet. Puolikiiltävä vaihtoehto on kuitenkin paras, kun valitaan maalia jalkalistoille ja listoille, koska se erottuu edukseen ja on vielä helpompi puhdistaa kuin matalamman kiiltävyyden omaavat pinnoitteet.

3. Laadukkaalla maalilla on merkitystä.

Usein aliarvostettu salaisuus on, että maalin laatu vaikuttaa merkittävästi lopputulokseen. Laadukas maali tarjoaa paremman peittävyyden, paremman kestävyyden ja eloisamman lopputuloksen kuin halvemmat vaihtoehdot. Vaikka se saattaa aluksi vaikuttaa kustannustehokkaalta, huonolaatuisempi maali vaatii usein lisäkerroksia eikä kestä yhtä kauan, mikä lisää kustannuksia pitkällä aikavälillä.

4. Oikeiden työkalujen valinta on ratkaisevan tärkeää.

Maalausprojektin toteuttamiseen valitut työkalut voivat vaikuttaa merkittävästi maalin levitysprosessiin ja lopputulokseen. Myös siveltimiä on eri muotoisia ja kokoisia, jotka on suunniteltu eri tehtäviin. Kapea, kulmikas sivellin sopii erinomaisesti listojen ja kulmien leikkaamiseen, kun taas isompi, litteä sivellin peittää laajoja, avoimia alueita tehokkaammin. Muista myös pitää käsillä hyvälaatuista maalarinteippiä. Se on korvaamatonta maalattavien pintojen viereisten alueiden suojaamiseksi.

5. Älä jätä seinän esivalmisteluja väliin.

Seinien valmistelu on elintärkeä vaihe, jota ammattilaiset eivät koskaan jätä väliin, mutta vuokralaiset ja asunnonomistajat tekevät niin usein. "On erittäin tärkeää korjata pienetkin puutteet seinässä ennen maalausta, tai ne näkyvät läpi", Stanley sanoo. Käsittele jokainen virhe, olivatpa ne sitten pieniä naulanreikiä kuvakehyksistä tai suurempia korjauksia, jotka vaativat saumausmassaa. Suurten paikkausten jälkeen muista levittää korjauksen päälle pohjamaali, jotta maalaus on tasainen ja saumaton.

6. Sivele ennen valssausta.

Levitystekniikka on toinen keskeinen osa tasaisen, ammattimaisen lopputuloksen saavuttamista. Stanley suosittelee sivelemistä ennen valssausta. Tällä menettelyllä varmistetaan, että seinien reunoilla sivelty maali sulautuu saumattomasti valssattuun maaliin. Hän suosittelee myös teippaamaan ikkunoiden ja ovien pystysuorat reunat sekä pohjalistan yläreunan. Tämä käytäntö auttaa maalaamaan suoran linjan ja suojaa telasta roiskuvalta maalilta.

7. Tarkista maalauskerrosten välillä.

Seinän esivalmistelut eivät lopu ensimmäisen maalikerroksen jälkeen. Itse asiassa ensimmäisen ja toisen maalikerroksen välinen aika on ratkaisevaa aikaa tarkistaa, onko maalauksessa muita virheitä. Stanley ehdottaa: "Kun ensimmäinen maalikerros on kuivunut, tarkista, onko siinä puutteita, kuten paksuja viivoja tai siveltimen karvoja, ja hio ne pois ennen seuraavan maalikerroksen levittämistä." Tämä yksityiskohtiin kiinnitetty huomio johtaa lopputulokseen, joka näyttää todella ammattimaiselta.

8. Siivous on osa prosessia.

Puhdas työtila on tärkeä onnistuneen maalausprojektin kannalta. Mutta väistämättä tippuu ja vuotaa. Stanleyn mukaan "Vaikka teippaustyö olisi kuinka hyvää, jälkikorjauksia tulee aina." Jos huomaat maalia verhoiluissa, älä hätäänny. Ota vain kittipuikko ja kostea liina. Tällä yksinkertaisella työkaluyhdistelmällä voi siivota useimmat pienet virheet tehokkaasti. Tärkeintä on toimia nopeasti, sillä virheiden poistaminen ennen kuin maali on täysin kovettunut, on paljon helpompaa.

9. Taikapyyhekumi on ystäväsi.

Viimeisellä läpikäynnillä on olennaista skannata tahroja tai muita pieniä mokia, joita on saattanut sattua maalausprosessin aikana. Stanley kertoo, että hänellä on mielellään taikapyyhekumi mukana juuri tätä tarkoitusta varten. Se on erinomainen väline, jolla voit poistaa tahroja nopeasti ja tehokkaasti. Kun olet käyttänyt taikapyyhintä, käytä sen jälkeen kosteaa liinaa varmistaaksesi puhtaan lopputuloksen.

10. Kärsivällisyys on avainasemassa.

Muista lopuksi, että kärsivällisyys on avain ammattilaistasoisen maalaustyön saavuttamiseen. Se ei ole tehtävä, jota tee-se-itse-tekijät voivat kiirehtiä. Jokainen vaihe, seinien huolellisesta valmistelusta maalin huolelliseen levittämiseen, vaatii aikaa ja huomiota yksityiskohtiin. Maalikerrosten välillä on annettava useita tunteja aikaa, jotta maali kuivuu tuntumaltaan. Tarkasta tänä aikana maalatut pinnat ja tee tarvittavat korjaukset. Kun käytät kärsivällisyyttä jokaisessa vaiheessa, voit varmistaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.