10 Nerokasta tapaa lukita ovi ilman lukkoa


10 Nerokasta tapaa lukita ovi ilman lukkoa

Lukot ovat paras tapa turvata ovi. Mutta jos lukko pettää, jos ovessa ei ole lukkoa tai jos et luota lukitustilanteeseen asunnossa tai hotellissa, kannattaa ryhtyä toimenpiteisiin oven ja kodin turvaamiseksi.

Vaikka paras ratkaisu on yksinkertaisesti lukon asentaminen, uudelleen avaaminen, korjaaminen tai vaihtaminen, tiedämme myös joitakin nokkelia DIY-ovilukkohakkeja, joilla voit varmistaa oven kiinni ilman lukkoa. Seuraavat ovat nopeita, tilapäisiä ratkaisuja, joiden avulla voit nukkua yöunet ilman huolta turvallisuudestasi.

Ovipysäytin

Ovipysäyttimiä käytetään yleensä estämään ovien sulkeutumista, mutta kun ovipysäytin asetetaan sisäänpäin aukeavan oven taakse, se estää fyysisesti oven avaamisen, vaikka ovenkahvaa voisikin kääntää. Se on yksinkertainen ja tehokas menetelmä, joka auttaa turvaamaan kodin, kun oven lukko on rikki. Se ei kuitenkaan toimi ulospäin aukeavissa ovissa, ja riittävällä voimalla tunkeutuja voi onnistua ohittamaan oviestopin. Jos sinulla on ulospäin avautuva ovi, harkitse jonkin muun tässä luettelossa mainitun menetelmän käyttöä turvallisuuden lisäämiseksi.

Tuolin selkänoja

Jos mietit, miten voit linnoittaa oven käyttämällä tavaroita, joita sinulla on kotonasi, älä katso kauemmas kuin ruokasaliisi: Tukevat tuolit voivat olla hyvä valinta oven pitämiseksi suljettuna, koska ne voidaan kallistaa niin, että tuolin yläosa kiilautuu ovenkahvan alle samalla, kun tuolin jalat ovat tukevasti maata vasten. Tämä luo painetta oven ja lattian väliin tuolin selkänojaa ja jalkoja pitkin, mikä estää oven avautumisen. Tuolin selkänoja voi myös estää vipumallisia ovenkahvoja avautumasta alaspäin. Jos kahva voidaan kääntää myös ylöspäin oven avaamiseksi, tämä menetelmä ei ole yhtä hyödyllinen. Tällöin voi olla hyvä idea sitoa vipukahva vyöllä tai köydellä tuoliin, jolloin se ei avaudu alas- tai ylöspäin.

Vyö tai köysi

Viputyyppiset ovenkahvat on yleensä helpompi lukita kuin ovenkahvat, koska vyöllä tai köydellä voidaan rajoittaa kahvan fyysistä liikettä. Kiinnitä vain vyön tai köyden toinen pää kahvaan ja toinen pää kiinteään esineeseen. Harkitse kahden hihnan käyttöä, jotta liike voidaan estää kokonaan, kun kahva voi avautua sekä ylös- että alaspäin.

Vyö tai köydenpätkä on myös hyvä vaihtoehto ulospäin aukeavan oven varmistamiseen, koska köysi voidaan kiinnittää painavaan esineeseen, kuten jääkaappiin tai sohvaan. Jos kyseessä on ranskalaiset ovet, kiedo molemmat kahvat köydellä, jolloin ne eivät pääse aukeamaan.

Kannettava ovilukko

Nämä hyödylliset laitteet sopivat erinomaisesti vuokralaisille ja matkailijoille, jotka eivät voi asentaa pysyvämpiä ratkaisuja. Kuten nimestä voi päätellä, kannettava ovilukko on suunniteltu käytettäväksi ja poistettavaksi tarpeen mukaan. Ne koostuvat yleensä metallisesta kappaleesta, jota joskus kutsutaan kynsiksi ja joka sopii olemassa olevan ovenkahvan pultin tai salvan päälle, sekä lukosta, joka sopii kynsiin ja estää oven avautumisen. Nämä lukot eivät kuitenkaan ole tehokkaita ulospäin aukeavissa ovissa.

Turvapalkki

Jos haluat paremman suojan merkittävää voimaa vastaan, kuten jos tunkeutuja yrittää potkaista oven auki tai murtaa sen olkapäällään, turvakiskot voivat auttaa. Turvatangot tai barrikadit koostuvat parista raskaasta kannattimesta, jotka kiinnitetään seinään tai ovenkarmiin tuotteesta riippuen. Paksu metalli- tai puupalkki istuu sitten kiinnikkeisiin ja estää oven koko leveyden. Tämä turvapalkki voidaan nostaa ylös ja irrottaa kiinnikkeistä, kun ovea on käytettävä, ja se voidaan nopeasti ja vaivattomasti vaihtaa takaisin. Turvatangot eivät ole tehokkaita ulospäin aukeavien ovien turvaamisessa.

Haarukka

Hätätapauksessa sisäänpäin aukeavan oven voi lukita tilapäisesti yksinkertaisella haarukalla. Oven kiinnittämiseksi taivuta haarukan piikit niin, että piikkien kärjet sopivat oven salpaan ja haarukan loppuosa voi jäädä mukavasti oven ja karmin väliseen rakoon, kun ovi on suljettu. Avaa ovi ja irrota haarukka ja katkaise haarukan kahva. Aseta haarukan pää takaisin ovensalpaan kuten aiemmin ja varmista, että taivutetut piikit ovat varmasti koukussa ovensalpaan, ja sulje sitten ovi. Kun ovi on suljettu, työnnä haarukan kahva piikkien läpi, jolloin syntyy vaakasuora este, joka estää ovea avautumasta sisäänpäin.

Oven jarrutus

Oven jammer on yksinkertainen vaihtoehto DIY-ratkaisuille lukitsemattoman oven lukitsemiseen. Nämä työkalut koostuvat tyypillisesti korkeussäädettävästä turvatangosta, jonka pyöristetty pää on suunniteltu sopimaan tiiviisti ovenkahvan tai ovenkahvan alle. Toisessa päässä on pehmustettu jalka, joka on tehty istumaan tasaisesti lattialle ja vastustamaan liukumista, mikä luo järjestelmän, joka painaa lattiaa, jos joku yrittää avata oven sisäänpäin.

Lattiasulku

Lattiaesteet koostuvat kahdesta osasta: jalustasta ja kannattimesta, joka voidaan asentaa jalustaan tai irrottaa siitä. Asenna lattiabarrikadi asettamalla ruuvit pohjan läpi lattiaan. Oven on edelleen voitava avautua pohjan yläpuolelle, jotta sitä voidaan käyttää vapaasti, kun tukirauta poistetaan. Kun haluat lukita oven, aseta vain tukirauta paikalleen, jolloin se estää ovea avautumasta sisäänpäin. Lattiaesteen käyttäminen on hyvä valinta ihmisille, jotka voivat muuttaa kotiaan, mutta se ei ole vaihtoehto vuokralaisille ja matkailijoille.

Irrota ovenkahva

Vaikka tämä ei ole paras vaihtoehto oven turvaamiseksi, ovenkahvan poistaminen kokonaan on haaste kaikille, jotka yrittävät päästä kotiin. Ilman kahvaa ovea ei voi avata perinteisessä mielessä, vaikka tämän menetelmän käyttämisestä kiinnostuneiden kannattaa pitää mielessä, että riittävällä vaivalla ja yhdellä tai useammalla tilapäistyökalulla ovimekanismia voi kääntää myös ilman kahvaa. Tämän vaihtoehdon kanssa kannattaa ehkä käyttää jotain muuta väliaikaista ovilukkoa, kuten ovipysäytintä tai jopa barrikadia.

Iskulevylukko

Iskulevylukko on pieni laite, joka voidaan asentaa ovenkarmiin, johon iskulevylukko on kiinnitetty. Se toimii samalla tavalla kuin tavallinen oviketju, paitsi että iskulevylukossa on metallinen silmukka, joka liukuu ovenkahvan päälle ja estää oven avautumisen. Tämä menetelmä on turvallisempi kuin luottaa siihen, että oven takana olevat ruuvit turvaavat oven murtosuojausta. Käyttäjät voivat myös asentaa lukkolevylukon käyttämällä olemassa olevia lukkolevyn ruuvinreikiä, jolloin oven karmi ei vaurioidu entisestään.