10 Kannen jalkalistaideaa, jotka kaunistavat ulkotilaa

10 Kannen jalkalistaideaa, jotka kaunistavat ulkotilaa

On monia syitä lisätä jalkalistat kannen ympärille. Se voi auttaa pitämään palkit ja muut kannen alla olevat rakenneosat piilossa, tarjota näkymättömän paikan työkalujen ja muiden välttämättömien tavaroiden säilyttämiseen ja antaa ulkotilallesi yhtenäisemmän ja yhtenäisemmän ilmeen.

Olitpa sitten rakentamassa uutta terassia tai päivittämässä olemassa olevaa terassia, voi olla vaikeaa päättää, mitkä mallit ja materiaalit sopivat kotiisi. Alta löydät useita ideoita kannen jalkalistoista, jotta saat inspiraatiota seuraavan kannen projektin suunnitteluun.

1. Puiset listat

Etsitpä sitten pystysuoria tai vaakasuoria kannen jalkalistaideoita, puiset laudat ovat suhteellisen yksinkertainen ja houkutteleva vaihtoehto, joka täydentää useimpia kansityylejä. Pystysuorat laudat voivat antaa illuusion lisäkorkeudesta, jolloin lyhyemmät kannet näyttävät hieman korkeammilta, kun taas vaakasuorat laudat sopivat hyvin sekä moderniin että perinteiseen estetiikkaan. Yllä olevat kodinomistajat päättivät tehdä omat jalkalistat vaneriliuskoista, jotka he maalasivat kannen kanssa yhteensopiviksi. (Jos puusepäntaitosi eivät ole kovin hyvät, harkitse ritiläkoristeisen koriste-esiliinan, kuten Barrette Outdoor Living -esiliinan, kiinnittämistä kannen pylväisiin ja lattiaan).

Jos teet itse omat lamellijalkalistat, voit mukauttaa lautojen väliä sen mukaan, kuinka paljon haluat peittää kannen alla olevasta alueesta; lautojen sijoittaminen suoraan toistensa viereen antaa massiivipuun ilmeen, jossa ei ole aukkoja pöydän alla, kun taas noin sentin väli antaa jonkin verran valoa suodattua kannen alla olevaan tilaan. Riippuen kannen koosta ja käytetystä puulajista, kun voit säätää lamellien väliä, tämä on mahdollisesti edullinen kannen jalkalistaidea.

2. Ristikkolevyt

Riippumatta siitä, onko terassisi vain muutaman metrin korkeudella maasta vai pari kerrosta ylempänä, kannattaa harkita ristikkopaneelien käyttöä terassin jalkalistaksi. Ristikkopaneelit ovat helppoja työstää ja asentaa. Tarvitset vain muutamia yksinkertaisia työkaluja, kuten mittanauhan, pyörösahan ja poran, joiden avulla voit luoda kannellesi räätälöidyn istuvuuden. Ristikkopaneeleita on saatavana eri väreissä ja malleissa, jotta voit saavuttaa haluamasi ulkoasun.

3. Koristeelliset paneelit

Mitä tulee muihin kannen jalkalistaideoihin kuin ristikkoon tai säleisiin, koristeelliset kannen jalkalistapaneelit on myös helppo leikata ja mukauttaa kannen ulkoasuun sopiviksi. Nämä paneelit on valmistettu kestävistä materiaaleista, kuten polypropeenista, jotka kestävät elementtejä, mikä on ihanteellista tuotteelle, joka pysyy ulkona ympäri vuoden. Toisin kuin puu, nämä vinyylipolymeerit eivät vääntyile, vääntyile, halkeile tai lahoa, joten terassin jalkalistat voivat näyttää parhaalta vuosien ajan. Koristeelliset paneelit voidaan, vaikka ne eivät olekaan puuta, maalata siten, että ne sopivat yhteen kannen värimaailman kanssa.

4. Kannen alapuolella oleva oleskelupaikka

Älä pelkää olla luova kannen alla olevien jalkalistojen kanssa. Esimerkiksi lisäämällä jalkalistat vain yhdelle tai kahdelle kannen sivulle voit luoda täysin uuden käyttötarkoituksen kyseiselle tilalle. Kannen jalkalistat voivat myös auttaa erottamaan kannen alla olevan alueen maisemoinnista ja muista pihan piirteistä, jotka voivat olla viihdyttämisen tiellä. Valitse jalkalistan väriksi tai värisävyksi terassin tukipalkkien kanssa yhteensopiva väri, jotta lopputulos olisi yhtenäinen. Jos haluat vielä enemmän yksityisyyttä, voit aina ripustaa ulkoverhot sulkemaan avoimet sivut.

5. Portaiden jalkalista

Sen sijaan, että lisäät jalkalistat matalan terassin tai kelluvan terassin ympärille, harkitse koko kehän tekemistä yhdeksi leveäksi portaaksi. Vähentämällä asteittain korkeutta kannen ympärillä, saat aikaan houkuttelevan lopputuloksen, joka on myös varsin käytännöllinen kannelle pääsyn mahdollistamiseksi.

6. Viherkasvit

Jos haluat peittää kannen alla olevan alueen palkkaamatta kannen asennuksen ammattilaista tai tekemättä työtä itse, voit luoda luonnollisen kannen helman pensaiden, pensaiden ja muun vehreyden avulla. Istuta vain sopivia pensaita tai pensaita kannen ympärille jättämättä niiden väliin paljon tilaa. Jos haluat hienostuneen ilmeen, rakenna tai osta kukkapenkkejä, joissa on kivi- tai puureunus – Dalen Productsin StoneWall Border saattaa saada haluamasi ilmeen – ennen kuin viljelet yksityisyyskasveja kannen ympärille.

7. Komposiittikannen jalkalista

Komposiittikannen jalkalistat kestävät tahroja, kosteutta, hometta ja haalistumista ja jäljittelevät samalla puutavaran luonnollista ulkonäköä. Aivan kuten tavallisessa komposiittikannessa, myös komposiittikannen jalkalistoissa on lukuisia pintakäsittelyvaihtoehtoja, joten sinulla ei pitäisi olla vaikeuksia löytää väriä, joka sopii yhteen kotisi sivuraiteen ja verhoilun kanssa virtaviivaisen ulkoasun aikaansaamiseksi. Vaihtoehtoisesti voit valita eri värin komposiittijalkalistalle, jotta saat kannellesi modernin näköisen kehyksen.

8. Kiviseinän panelointi

Kun olet noudattanut kansisuunnitelmia, kiviseinän paneloinnin lisääminen on loistava tapa antaa valmiille projektillesi todella ammattimaisen näköinen. Kivipanelointi on halvempi ja helpompi asentaa kuin oikea kivi. Se tarjoaa kuitenkin niin realistisen ulkonäön, että takapihan vierailijat eivät välttämättä edes huomaa eroa.

9. Terassin alla oleva vaja

Maksimoi kannen alla oleva tila ja hanki tarvitsemaasi säilytystilaa muuttamalla se vajaksi. Kehystä kannen alla oleva tila ja lisää vaneria rakenteen rakentamiseksi. Jotta vaja näyttäisi luonnolliselta lisäykseltä kotiisi, lisää siihen sopiva sivuraide. Viimeistele lopuksi DIY-vajasi pariovilla, jotta pääset helposti käsiksi kaikkiin pihakoneisiisi.

10. Valot ja maisemointi

Tee katetusta terassista arkkitehtoninen mestariteos käyttämällä pystysuoria terassilautoja jalkalistana. Viimeistele muotoilu istuttamalla muutamia kukkia tai pensaita jalkalistan varrelle; lisäämällä jalkalistan ympärille valaistusta voit kiinnittää huomiota muotoiluun ja lisätä takapihasi yleistä kauneutta (tuotteet, kuten Leonliten maanalaiset valaisimet, voivat auttaa sinua saavuttamaan tämän ilmeen).