10 Älykästä ja helppoa tapaa koristella aaltopahvilla

10 Älykästä ja helppoa tapaa koristella aaltopahvilla

Jos aaltopahvista on jäänyt sellainen käsitys, että se kuuluu ladon katolle, katso asiaa uudestaan. Kevyet ja edulliset, uudet tai talteenotetut aaltoteräs- ja alumiinilevyt löytävät luovien tee-se-itse-rakentajien käsissä monenlaisia käytännöllisiä ja koristeellisia sovelluksia.

Aaltopellillä, joka tunnetaan aaltoilevasta tai harmaasta rakenteestaan, on pitkä historia rakennusmateriaalina. Tämä pelti kestää pitkään – noin 40-70 vuotta. Se pysyy korroosionkestävänä vuosia, ja se kestää vielä kauemmin, kun se ei ole alttiina sääolosuhteille. Muita tämän monipuolisen ja visuaalisesti houkuttelevan materiaalin etuja ovat ympäristöystävällisyys (monet tyypit ovat kierrätettäviä), vähäinen huolto ja kestävyys. Koska aaltopahvilla on monia houkuttelevia ominaisuuksia, tee-se-itse-rakentajat ovat käyttäneet materiaalia moniin erilaisiin kotiprojekteihin. Tässä on muutamia suosikkejamme.

1. Luo aksenttiseinä

Haluatko lisätä teollista tunnelmaa? Helpommaksi se ei enää tule. Mittaa vain pinta-ala ja leikkaa levy kokoon (tai anna leikata se puolestasi). Siitä eteenpäin on vain kiinnitettävä puulistat seinään ja kiinnitettävä metalli tähän tukikehikkoon. Yksityiskohtaisen vaiheittaisen ohjeen saat osoitteesta Western States Metal Roofing.

2. Tee sängynpääty.

Jos epäröit peittää koko seinän aaltopahvilla, miksi et tekisi kompromissia päätyyn? Tarvitset asianmukaiset leikkaustyökalut ja mallin, jolla voit jäljitellä kuvassa olevan mallin. Jos haluat vähemmän vaativaa lähestymistapaa, maksa siitä, että levy leikataan puolestasi, ja kiinnitä pala sitten yksinkertaisesti seinään.

3. Metallia keittiössä

Jos tyylisi on pikemminkin maalaismainen kuin moderni, yritä hankkia käsiisi aaltopahvista valmistettua metallia, ja harkitse materiaalia joko backsplashiin tai keittiösaarekkeen ympärille. Esteettiset parannukset eivät ole paljon edullisempia (tai erottuvampia) keittiössä.

4. Rakenna ulkosuihku.

Ulkona on myös monia aaltopahvista valmistettuja DIY-projekteja, joiden toteuttamiseen voit käyttää tämän viikonlopun. Esimerkiksi tämä upean näköinen mutta toimiva ulkosuihku vaatii vain perusrakennustaitoja ja minimaaliset materiaalit: alumiinilevyä, puutavaraa ja ulkosuihkusarjan paikallisesta rautakaupasta.

5. Kokoa tilkkutäkkiaita

Jos satut törmäämään pienempiin peltiromuihin (tai poisheitettyihin peltikattolevyihin), muista, että ne ovat kaikkea muuta kuin hyödyttömiä. Tämä edullinen aaltopahvista valmistettu DIY-aita, jossa on epäsopivien neliöiden tilkkutäkkiruutu, on omaleimainen maisemallinen piirre, jossa on käsintehtyä maalaisviehätystä.

6. Tee tyylikäs katto

Vaikka aaltopeltiä käytetäänkin useammin kattopinnoitteena, kannattaa harkita sen tuomista sisätiloihin ja kiinnittämistä kattoon, jotta tyylitajuttomaan huoneeseen saadaan lisää tekstuuria. Paras vaihtoehto kattoon on virheetön aaltopelti, jossa on raikas, moderni teollinen tunnelma.

Samoin kuin metallin kiinnittämisessä seinään, peltilevykaton luomisessa levyt kiinnitetään nastoihin tai luotettavan olemassa olevan alustan, kuten vanerin, päälle. Avain ammattimaisen lopputuloksen saavuttamiseen on varmistaa, että ruuvikuvio on symmetrinen ja kiinnikkeet ovat samassa linjassa. Vaiheittainen ohje löytyy osoitteesta Old World Garden Farms.

7. Rakenna korotettuja puutarhapenkkejä

Jos viherpeukalosi kaipaa lisää paikkoja kaivaa ja istuttaa, haluat ehkä laajentaa puutarhanhoitoaluettasi. Aaltopahvista voi rakentaa ulkotiloihin sopivia puutarhasänkyjä, olipa sinulla tilaa vain pienelle kukkien täyttämälle istutusastialle tai suurelle vihannespenkille (ja ei, metalli ei kuumenna maaperää ja kärvennä kasveja).

Yksinkertainen puutarhalaatikko tarvitsee puurungon, metallilevyjä kulmiin, leikattuja aaltopahvilevyjä ja kansiruuveja. Seuraa My Crazy Good Life -lehden perusteellisia ohjeita, ja pääset puutarhanhoitoon hetkessä.

8. Katto höyhenpeitteisille ystävillesi

Jos aaltopeltikatto kelpaa ihmisen kotiin, se kelpaa myös linnunpönttöön. Vaikka lintuystäväsi ovat tottuneet elämään sään armoilla eivätkä tarvitse hienolla katolla varustettua linnunpönttöä, se näyttää varmasti hyvältä roikkua oksalla takapihalla.

Oman linnunpöntön tekeminen on melko helppoa, ja sopivaksi leikattu ja muotoiltu metallikatto on täydellinen viimeistely. Jos et pidä tästä DIY-projektista, mutta pidät sen ulkonäöstä, voit hankkia metallikattoisen linnunpöntön Etsy-kaupasta AmericanArtisan Gifts.

9. Lisää maalaismainen ovi

Voit viedä lato-ovitrendin sisätiloissa vielä rustiikkisempaan suuntaan, jos saat käsiisi talteen aallotettuun aaltopahviin ja puuhun. Tämä aksenttiovi tekee upean sisäänkäynnin komeroon, ruokakomeroon tai pesutupaan.

Jos rakennat ja asennat metallisen lato-oven itse, tee ovesta muutama sentti aukkoa leveämpi. Latoovet ovat tunnettuja siitä, että ne jättävät aukkoja, mutta riski minimoituu, kun otat tämän huomioon suunnittelussa. Jos haluat nähdä, miten se tehdään yksityiskohtaisesti, katso Artfully Rogue.

10. Luo räätälöityä seinätaidetta

Kirjaimista eläimiin ja kotivaltiosi leikkauksiin – kun haluat luoda aaltopahviseinätaidetta, vain mielikuvituksesi on rajana. Muista, että mitä yksinkertaisempi kuvio on, sitä maalaismaisemmalta se näyttää – ja sitä helpompi se on leikata. Piirrä kuvio, leikkaa se, hio ja ripusta se. Siinä kaikki!

Aaltopahviin voi tehdä leikkauksia useilla eri työkaluilla, kuten pyörösahalla, metallinipistimellä, leikkuupyörällä varustetulla sähköhiomakoneella, metallinleikkaussaksilla tai yleismetalliveitsellä. Mitä tahansa käytätkin, muista käyttää käsineitä! Seuraa The Shabby Creek Cottage -lehden ohjeita, niin saat täydellisen ohjeen oman maalaismaisen seinäripustuksen tekemiseen.